Team

Nico Ruiter

Nico Ruiter is samen met Ingrid Vel de oprichter van Fysiotherapie Vennewater. Nico is fysiotherapeut, sport-fysiotherapeut (I.A.S.) en N.V.F.S, manueel therapeut (SAMT= opleiding gevolgd in zwitserland) en orthomoleculair voedingsdeskundige (lid van MBOG. AOV-Bonusan). Nico heeft tevens een NLP-master certificaat (NTI-NLP). Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van mijn handelen. Als eigenaar van Fysiotherapie Vennewater is Nico verantwoordelijk voor de organisatie en vormt samen met Ingrid Vel het management. Nico heeft de opleiding osteopathie aan het I.A.O. afgerond in juni 2015. Nico volgt tevens op dit moment het master traject Sportfysiotherapie. Mijn hobby; Atletiek. In November 2014 heb ik een opleiding gedaan tot FMS-instructor (Functional Movement Systeem). In 2018 het diploma gehaald FIFA FOOTBALL MEDICINE.

Ingrid Vel

Ingrid Vel is samen met Nico Ruiter de oprichter van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid is fysiotherapeut en sport-fysiotherapeut (I.A.S.) en N.V.F.S. Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van haar handelen. Als mede-eigenaar is Ingrid verantwoordelijk voor de organisatie van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid vormt samen met Nico Ruiter het management van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid heeft een opleiding Bach Bloessem gevolgd. Daarnaast heeft zij ook een NLP- opleiding gedaan en een opleiding personal coaching(NTI-NLP). Ingrid volgt op dit moment het master traject Sportfysiotherapie. Ingrid doet regelmatig sportfysiotherapeutische werkzaamheden voor de turnbond.

 

Celine Ruiter

Celine is sinds 1 oktober 2018 werkzaam voor Fysiotherapie Vennewater. Zij heeft op 12 juli 2018 de opleiding Fysiotherapie aan de HvA succesvol afgerond.

Celine heeft tijdens haar studie verschillende cursussen gevolgd, waaronder verdiepingsprogramma’s voor Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie en Stressmanagement (ontspanningstherapie). Zij heeft ervaring opgedaan tijdens haar stages in particuliere praktijken en revalidatiecentrum Heliomare. Ook was zij aanwezig als Fysio (i.o.) bij het EK Atletiek in Amsterdam in 2016 en bij het EK Cross Atletiek in Tilburg in 2018.

In het voorjaar van 2019 heeft Celine de cursus Running Fysio gevolgd. Een goede aanvulling op haar passie voor hardlopen. Met de nieuwste inzichten richt zij zich nu op het begeleiden van patiënten met een hardloopblessure, maar ook op loopanalyses en trainingsadviezen.

“Persoonlijke aandacht en een goed contact met de patiënt zijn voor mij belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling. Samen met de patiënt kijk ik naar de mogelijkheden om het lichaam in staat te stellen optimaal te kunnen herstellen.”

Celine heeft sinds jongs af aan interesse in sport en bewegen. In haar vrije tijd doet ze aan Atletiek (hardlopen) en fietsen (moutainbike, racefiets). Verder gaat zij graag de natuur in voor een rustige wandeling en doet zij regelmatig aan mindfulness en meditatie.