Team

Nico Ruiter

Nico Ruiter is samen met Ingrid Vel de oprichter van Fysiotherapie Vennewater. Nico is Fysiotherapeut, Sport-fysiotherapeut (I.A.S en N.V.F.S), Manueel Therapeut (SAMT; Zwitserse opleiding), orthomoleculair voedingsdeskundige (lid van MBOG. AOV-Bonusan) en gediplomeerd Osteopaat (NOF).

Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van mijn handelen. Als eigenaar van Fysiotherapie Vennewater is Nico verantwoordelijk voor de organisatie en vormt, samen met Ingrid Vel, het management.

In 2002 heeft Nico een NLP-master certificaat (NTI-NLP) behaald. In 2015 heeft Nico de opleiding Osteopathie aan de I.A.O. afgerond. Daarna volgde het diploma FIFA Football Medicine in 2018. Momenteel volgt hij het mastertraject voor Sport Osteopathie in Gent (2019-2020). Nico heeft naast zijn werkzaamheden in de praktijk, als Fysiotherapeut bijgedragen aan de medische stuff bij grote sportevenementen (Olympische Spelen Londen 2012, EK Atletiek Zurich 2014, EK Atletiek 2016 Amsterdam, Internationaal Tennistoernooi Furture in Alkmaar). Mijn hobby’s zijn; Atletiek en Wielrennen.

Ingrid Vel

Ingrid Vel is samen met Nico Ruiter de oprichter van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid is Fysiotherapeut en Sport-fysiotherapeut (I.A.S. en N.V.F.S.). Zij richt zich momenteel ook op leefstijl- en voedingadvies.

Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van haar handelen. Als mede-eigenaar is Ingrid verantwoordelijk voor de organisatie van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid vormt, samen met Nico Ruiter, het management van Fysiotherapie Vennewater.

Ingrid heeft een opleiding Bach Bloessem gevolgd. Daarnaast heeft zij ook een NLP- opleiding gedaan en een opleiding personal coaching(NTI-NLP). Ingrid heeft naast haar werkzaamheden in de praktijk, als Fysiotherapeut bijgedragen aan de medische stuff bij grote sportevenementen (Olympische Spelen Londen 2012, EK Atletiek Zurich 2014, EK Atletiek 2016 Amsterdam, Internationaal Tennistoernooi Furture in Alkmaar). Tevens doet Ingrid regelmatig sportfysiotherapeutische werkzaamheden voor de turnbond.

 

Celine Ruiter

Celine is sinds 1 oktober 2018 werkzaam voor Fysiotherapie Vennewater. Zij heeft op 12 juli 2018 de opleiding Fysiotherapie aan de HvA succesvol afgerond. Celine heeft tijdens haar studie verschillende cursussen gevolgd, waaronder verdiepingsprogramma’s voor Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie en Stressmanagement (ontspanningstherapie). Zij heeft ervaring opgedaan tijdens haar stages in particuliere praktijken en revalidatiecentrum Heliomare. Ook was zij aanwezig als Fysio (i.o.) bij het EK Atletiek in Amsterdam in 2016 en bij het EK Cross Atletiek in Tilburg in 2018.

In het voorjaar van 2019 heeft Celine de cursus Running Fysio gevolgd. Een goede aanvulling op haar passie voor hardlopen. Met de nieuwste inzichten richt zij zich nu op het begeleiden van patiënten met een hardloopblessure, maar ook op loopanalyses en trainingsadviezen.

“Voorwaarden scheppen voor herstel, handvatten aanreiken waarmee de patiënt zelf aan de slag kan en luisteren naar de signalen van het lichaam zijn de kern van mijn handelen. Persoonlijke aandacht is voor mij een belangrijke voorwaarde voor een effectieve behandeling. “

Celine heeft sinds jongs af aan interesse in sport en bewegen. In haar vrije tijd doet ze aan Atletiek (hardlopen) en fietsen (moutainbike, racefiets). Verder gaat zij graag de natuur in voor een rustige wandeling en doet zij regelmatig aan mindfulness en meditatie.