Team

Nico Ruiter

Nico Ruiter is samen met Ingrid Vel de oprichter van Fysiotherapie Vennewater.

Nico is Fysiotherapeut, Sport-fysiotherapeut (I.A.S en N.V.F.S), Manueel Therapeut (SAMT; Zwitserse opleiding), orthomoleculair voedingsdeskundige (lid van MBOG. AOV-Bonusan) en gediplomeerd Osteopaat (NOF).

Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van mijn handelen. Als eigenaar van Fysiotherapie Vennewater is Nico verantwoordelijk voor de organisatie en vormt, samen met Ingrid Vel, het management.

In 2002 heeft Nico een NLP-master certificaat (NTI-NLP) behaald. In 2015 heeft Nico de opleiding Osteopathie aan de I.A.O. afgerond. Daarna volgde het diploma FIFA Football Medicine in 2018. Momenteel volgt hij het mastertraject voor Sport Osteopathie in Gent (2019-2020). Nico heeft naast zijn werkzaamheden in de praktijk, als Fysiotherapeut bijgedragen aan de medische staf bij grote sportevenementen (Olympische Spelen Londen 2012, EK Atletiek Zurich 2014, EK Atletiek 2016 Amsterdam, Internationaal Tennistoernooi Furture in Alkmaar). Mijn hobby’s zijn; Atletiek en Wielrennen. In  mei 2021 de opleiding Golf Physiotherapy Trainer GPA-1 gevolgd om Golf blessures beter te begrijpen en kunnen behandelen.

Ingrid Vel

Ingrid Vel is samen met Nico Ruiter de oprichter van Fysiotherapie Vennewater.

Ingrid is Fysiotherapeut en Sport-fysiotherapeut (I.A.S. en N.V.F.S.). Zij richt zich momenteel ook op leefstijl- en voedingadvies.

Beweging en ontspanning met elkaar in harmonie brengen met als doel welzijn te beleven is de basis van haar handelen. Als mede-eigenaar is Ingrid verantwoordelijk voor de organisatie van Fysiotherapie Vennewater. Ingrid vormt, samen met Nico Ruiter, het management van Fysiotherapie Vennewater.

Ingrid heeft een opleiding Bach Bloessem gevolgd. Daarnaast heeft zij ook een NLP- opleiding gedaan en een opleiding personal coaching(NTI-NLP). Ingrid heeft naast haar werkzaamheden in de praktijk, als Fysiotherapeut bijgedragen aan de medische staf bij grote sportevenementen (Olympische Spelen Londen 2012, EK Atletiek Zurich 2014, EK Atletiek 2016 Amsterdam, Internationaal Tennistoernooi Furture in Alkmaar). Tevens doet Ingrid regelmatig sportfysiotherapeutische werkzaamheden voor de turnbond. In  mei 2021 de opleiding Golf Physiotherapy Trainer GPA-1 gevolgd om Golf blessures beter te begrijpen en kunnen behandelen.

 

Celine Ruiter

Algemeen Fysiotherapeut (KNGF) & Osteopaat i.o. (IAO).  Specialisaties: Running Fysiotherapeut & Mindful Fysiotherapeut. 

Celine is sinds 1 oktober 2018 werkzaam voor Fysiotherapie Vennewater. Celine heeft o.a. ervaring in de behandeling van acute (sport/hardloop) blessures, lage rugklachten, nek-schouderklachten, stress-gerelateerde lichamelijke klachten, degeneratieve aandoeningen (artrose) en postoperatieve revalidatie.

“Ik integreer lichaam & geest in mijn behandeling en kijk samen met U naar een geschikte en persoonlijke behandelinterventie”.

Celine heeft vanaf jongs af aan een brede interesse in het menselijk lichaam, beweging, sport en gezondheid. Het is als een passie voor haar. Zij helpt u daarom graag om al deze factoren samen te integreren en uw lichamelijke en mentale gezondheid te optimaliseren.

Celine heeft na haar studie verschillende cursussen gevolgd (o.a. Running Fysiotherapie & Mindful Fysiotherapie). Running Fysiotherapie betreft een goede aanvulling op haar passie voor hardlopen. Naast hardloopblessures kunt U ook voor trainingsadvies of een hulpvraag m.b.t. preventie bij haar terecht. Middels het toepassen van Mindful Fysiotherapie heeft zij extra vaardigheden om patiënten met stress-gerelateerde lichamelijke en/of mentale klachten te kunnen begeleiden bij hun herstel.

Celine studeert aan de IAO (Zeist) tot Osteopaat en zit momenteel in het 3e jaar (2022-2023) van deze vierjarige masteropleiding. 

In haar vrije tijd doet ze aan Atletiek (hardlopen) en recreatief fietsen (moutainbike/racefiets). Verder gaat zij graag de natuur in voor een rustige wandeling en doet zij regelmatig aan mindfulness en meditatie.